Hoe mogen we je helpen?

Schade aan je telefoon – Is het verzekerd?

Telefoons en tablets worden tegenwoordig massaal geclaimd op de inboedelverzekering. Wanneer zijn deze kostbare gadgets verzekerd, en wanneer juist niet?

Telefoons en tablets vormen een onderdeel van je inboedel. Logisch dat ze dan ook verzekerd zijn. Toch blijkt vaak dat de dekking te beperkt is. Dit is op te lossen met een uitgebreidere dekking. Welke verzekering kun je het beste afsluiten en onder welke voorwaarden zijn telefoons en tablets verzekerd?

Tegen welke gevaren is jouw inboedel verzekerd?

Een telefoon en een tablet zijn net als een kast en een bankstel verzekerd op de inboedelverzekering. Bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, hagel en inbraak kun je een claim indienen bij de verzekeraar. Er is dekking tegen in de polisvoorwaarden genoemde schadeoorzaken. De meeste claims aan telefoons en tablets ontstaan door het laten vallen. Het laten vallen van je inboedel is niet verzekerd op de standaard inboedelverzekering. Bij een defect of een gescheurd scherm krijg je dus niets uitgekeerd. Voor verzekerden is dat vaak een teleurstelling. Er zijn verzekeringsmogelijkheden, maar deze hebben ook weer nadelen.

Kies voor de all risks inboedelverzekering

De term “all risks” ken je misschien wel van de autoverzekering. Letterlijk betekent het: verzekerd tegen alle risico’s. In werkelijkheid is de dekking beperkter. Deze dekkingsvorm voeren sommige verzekeraars ook voor de inboedelverzekering. Bij sommige verzekeringmaatschappijen kan deze verzekering zelfs dekking bieden voor beschadigingen van mobiele apparaten. Al moet gezegd worden, dat 'laten vallen' dan vaak wel een van de uitzonderingen op de dekking is.  

Wat zijn de nadelen van een all risks inboedelverzekering?

Een verzekering die je verzekert tegen alle risico’s klinkt ideaal. Wat is het addertje onder het gras? Ten eerste is deze inboedelverzekering natuurlijk duurder dan de verzekeringen met een beperktere dekking. Een tweede nadeel is het hoge eigen risico dat verzekeraars hanteren voor deze verzekeringsvorm. Op deze manier wil de verzekeraar voorkomen dat ook kleine schades geclaimd worden. Dit is voor de verzekeraar alleen al kostbaar door de te investeren uren in de schadeafwikkeling.

Welke inboedelverzekering kan ik het beste kiezen?

Ook een inboedelverzekering is maatwerk. De verzekering moet zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke situatie. Hierbij moet er ook gelet worden op de dekkingsvorm die het beste bij jou past. Nog belangrijker is het vaststellen van de juiste verzekerde som. Ook is het belangrijk om te letten op de waarde van de elektronica in jouw huis. Er kunnen namelijk maximale verzekerde bedragen gelden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-06-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie