Hoe mogen we je helpen?

Uw belastingaangifte in 2019

Ook in 2020 dient u voor 1-5-2020 uw inkomstenbelasting aangifte over het jaar 2019 te doen.

Dit dient u volledig online te doen en u heeft hiervoor een werkende Digid nodig. Heeft u deze nog niet vraag deze dan op tijd aan.  Wanneer u te laat aangifte doet dan krijgt u een boete van minimaal € 369,-. Laat u niet verassen en doe dus op tijd aangifte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit bericht leest u een aantal tips voor het doen van uw aangifte.

 

Tip 1:

Controleer uw gegevens en de vooraf ingevulde gegevens goed!

De belastingdienst ontvangt van uw bank en hypotheekverstekker allerlei gegevens. Deze kunnen onjuist zijn. Check ook of de aftrek van de hypotheekrente klopt. De belastingdienst ontvangt alleen de totaal bedragen.  Er wordt geen rekening gehouden met leningdelen die u niet voor uw woning heeft gebruikt.  U dient dit zelf aan te passen. Heeft u in 2019 uw hypotheek omgezet dan kunt u de kosten voor het omzetten vaak ook aftrekken.

Tip 2:

Verdeel uw aftrekposten slim met uw fiscale partner.

Heeft u een fiscaal partner? Dan kunt u uw posten slim verdelen en daarmee belasting besparen.

Tip 3:

Partner alimentatie

Bent u gescheiden en betaald u partneralimenatie? Dan mag u deze kosten aftrekken, de ontvanger van deze alimentatie dient deze juist op te voeren als inkomsten.

Tip 4:

Giften

Wanneer u een gulle gever bent en regelmatig geld doneert aan goede doelen met een ANBI-status, Algemeen Nut Beogende Instelling, dan mag u die giften aftrekken van de belasting. Er is een drempel van 1% van uw inkomen.

Tip 5:

Zorgkosten

Veel mensen weten het niet, maar u kunt allerlei zorgkosten als aftrekpost opgeven. Let wel: er is een niet-aftrekbare drempel van 256 euro bij fiscale partners of 128 euro voor een alleenstaande of niet-fiscale partners. U kunt als aftrekpost onder meer het volgende opgeven: batterijen voor gehoorapparaten, dieetkosten, bloeddrukmeter, vervoerskosten van en naar het ziekenhuis en doktoren.

Tip 6:

Wacht niet te lang met aangifte doen

Wacht niet tot het allerlaatste moment! Stuurt u uw aangifte voor 1 april in, dan heeft u  zeker een antwoord voor 1 juli. Stuurt u na 1 mei uw aangifte in en heeft u  recht op teruggaaf, dan krijgt u dit later. U krijgt geen rente over hetgeen dat u terugkrijgt.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw aangifte? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak!

U kunt mij bereiken op 030-6051533

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 27-02-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie