Hoe mogen we je helpen?

Ontspannen op vakantie, zo doe je dat!

 

Nog heel even wachten en dan is het zomervakantie! Waar ga jij dit jaar naartoe? Wat je plannen ook zijn, we wensen je veel vakantieplezier. Om je te helpen de zomer zo zorgeloos mogelijk door te komen, hebben we een paar tips voor je verzameld.

Je vakantie is een ideaal moment om de waan van de dag even helemaal los te laten. Of je nu gaat genieten van zon, zee en strand, je onderdompelt in andere culturen of kiest voor een actieve wandel- of fietsvakantie: een goede voorbereiding helpt je om tijdens je vakantie dat te doen waar 'ie voor is bedoeld: ontspannen en genieten!

Maak van tevoren een checklist

Het maken van een vakantiechecklist kost wat tijd, maar gaat je daarna jaren plezier opleveren. Als je er eenmaal één hebt, kun je weken van tevoren beginnen met het pakken van je spullen en is de kans klein dat je iets vergeet. Op internet vind je genoeg inspiratie, zoals bijvoorbeeld hier(Opens in a new window) en hier(Opens in a new window).

Laat je huis veilig achter

Loop voordat je op reis gaat alle ramen en deuren nog even langs. Zitten ze allemaal goed dicht en op slot? Laat aan de binnenzijde geen sleutels in de sloten steken. Sluit verder een paar lampen aan op een tijdschakelaar, waardoor het tijdens je vakantie net lijkt of er iemand thuis is. Nog een idee: laat een paar kopjes of glazen op tafel staan en leg er een opgevouwen tijdschrift naast.

Vraag verder aan familie, vrienden of buren om de post af en toe van de mat te halen en op een plaats te leggen die je van buitenaf niet kunt zien. En zeg het abonnement van de krant tijdelijk op of laat 'm doorsturen naar je vakantieadres.

Veilig foto's delen

Het is verleidelijk om je prachtige vakantiekiekjes te delen met vrienden en familie. Maar wees wel voorzichtig met sociale media, zoals Facebook en Instagram. Zeker als je een openbaar account hebt. Je weet immers nooit wie er meekijkt. En als je op vakantie bent, is er meestal niemand thuis... 

Pinnen en cash

Als je op vakantie gaat naar een euroland, kun je vaak zonder meerkosten met je pinpas betalen en geld opnemen. Maar in steeds meer landen brengen banken kosten in rekening voor het opnemen van geld. Dit is onder meer het geval in populaire vakantielanden als Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Spanje.

Heb je een rekening waarbij je in Nederland moet betalen voor het opnemen van geld? Dan geldt dat ook als je dat in andere eurolanden doet. Buiten de eurolanden betaal je sowieso extra kosten. Dit kun je voorkomen door meer cash mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat je reisverzekering een maximale vergoeding uitkeert in geval van verlies of diefstal.

Controleer je reisverzekering

Daarover gesproken: loop ook altijd je reisverzekering nog even door. Misschien ga je wel naar een verre bestemming, heb je sportieve plannen of neem je veel dure spullen mee. In dat geval voldoet een standaard reisverzekering vaak niet.

Ik help je graag

Heb je daar vragen over? Neem dan contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik specialist op het gebied van financiële zaken. Ik begeleid je niet alleen bij bijvoorbeeld een hypotheek, maar help je ook graag bij al je verzekeringsvragen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-06-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie