Hoe mogen we je helpen?

Zo kun je besparen op je woonlasten!

 
  • Besparen
  • Duurzaamheid
  • Energiezuinig
  • Wonen
  • Woonlasten

De gemiddelde woonlasten zijn in de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge energieprijs.

Onder woonlasten vallen naast de maandelijkse hypotheekkosten of huur tal van andere zaken. Daarvan is energie een belangrijke kostenpost. Verder moet je belastingen en heffingen betalen die samenhangen met je huis. Als je woonlasten nog ruimer neemt, moet je ook de kosten voor woonverzekeringen, onderhoud en abonnementen zoals telefoon en internet meetellen.

Prijsplafond energie verdwijnt

Na de huur of hypotheek ben je verreweg het meeste geld kwijt aan energie. Gelukkig zijn de prijzen niet meer zo extreem hoog als eind vorig jaar, maar toch betaal je nog altijd veel meer voor gas en elektriciteit dan in 2021. En omdat het ‘prijsplafond voor energie’ vanaf 2024 verdwijnt, kan dure energie vanaf volgend jaar weer meer impact hebben op je woonlasten.

Geld uitgeven om te besparen?

Reden te meer om ervoor te zorgen dat je energieverbruik in de toekomst blijvend omlaag gaat. Dat kan vaak door je huis te verduurzamen. Veel mensen hikken aan tegen de kosten daarvan. Maar de praktijk leert dat het in veel gevallen juist slim is om geld uit te geven aan bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.

DuurzaamheidScan

Wil jij weten wat jij kunt doen om jouw huis te verduurzamen en zo te besparen op energiekosten? Doe dan de DuurzaamheidScan(Opens in a new window) van LevenWonen. Dan heb je binnen een paar minuten inzicht in het verbeterpotentieel van jouw huis én je gedrag. 

Verduurzamen = besparen

Verduurzaming levert bijna altijd een besparing op. Dat geldt zeker als jouw huis een slechter energielabel heeft. Heb je geen spaargeld of wil je dat liever niet in je huis stoppen? Ook dan is er financieel vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Ik help je graag

Wil je daar meer over weten? Neem dan contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik expert op het gebied van het financieren van jouw duurzame verbouwing. Ik help je graag verder.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-04-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie