Hoe mogen we je helpen?

Voordelen van thuiswerken voor werkgevers

Het thuiswerken heeft grote voordelen voor werkgevers. Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van thuiswerken voor de werkgevers?

De techniek om thuiswerken mogelijk te maken is er al jaren, maar toch blijven we met z’n allen in de files staan. Dat komt deels doordat werkgevers het thuiswerken niet aanmoedigen. Op afstand werken maakt het werk moeilijker controleerbaar voor de werkgever en het samen overleggen is lastiger. Toch hebben werkgevers er zeker baat bij om medewerkers de mogelijkheid te bieden om thuis hun werk te doen.

Het wegvallen van reistijd is een groot voordeel

Werknemers reizen normaal gesproken in hun eigen tijd naar hun werk toe. Toch word je als werkgever ook niet blij van grote reisafstanden. Werknemers komen geregeld te laat en ze komen al vermoeid op het werk aan door de frustraties van het reizen. In de tijd die werknemers reizen kunnen ze ook werken. Thuis kunnen ze ook eenvoudiger overwerken, gewoon omdat ze tijd over hebben in vergelijking met de situatie dat ze nog moeten reizen.

Thuiswerken zorgt voor minder stress

Stress kan zorgen voor psychische klachten en uiteindelijk tot verzuim. Meestal duurt ziekteverzuim hooguit een paar weken, maar psychische klachten zorgen vaak voor een langer ziekteverzuim. Door thuiswerken neemt de stress bij werknemers af. Dat komt mede doordat ze in hun eigen omgeving werken en geen reistijd meer hebben.

Thuiswerkers zijn productiever

Thuis is meer afleiding en werkgevers kunnen moeilijker controleren of werknemers wel met hun werk bezig zijn. Maar volgens een onderzoek van Stanford University heeft het thuiswerken een positief effect op de productiviteit. Ze hebben werknemers van een bedrijf opgedeeld in twee groepen. De helft werkte op kantoor en de andere helft werkte thuis. Na maanden observeren bleek dat de thuiswerkers voor de werkgever 2.000 euro meer hadden opgebracht.

Thuiswerkers hebben meer tijd voor ontspanning

In een druk gezinsleven kunnen ontspanning en sporten erbij inschieten. Door het thuiswerken krijgen werknemers één uur of meer per werkdag extra tot hun beschikking. Door meer vrije tijd voelen werknemers zich gelukkiger en zullen ze gemiddeld ook gezonder zijn. Ze zullen zich dus minder vaak ziek gaan melden.

Niet fit? Wel aan het werk

Werknemers kunnen in dubio staan. Ben ik ziek of kan ik toch nog wel aan het werk? Als ze thuis kunnen werken zullen ze minder snel besluiten om zich ziek te melden. Ook voorkom je dat werknemers die eigenlijk ziek zijn toch gaan werken en collega’s aansteken.

Minder files en stikstofuitstoot

Door het thuiswerken toe te staan draag je bij aan het af laten nemen van de files en het verminderen van de stikstofuitstoot. Wist je dat er veel files oplossen als er tien procent minder auto’s de weg op gaan tijdens de spits?


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-12-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie