Hoe mogen we je helpen?

Vakantie: annuleren vanwege corona-uitbraak niet gedekt

Op steeds meer plekken in Europa ontstaan weer – kleine – coronahaarden. Eerder gebeurde dat in Portugal, nu ook in Spanje en België. Heb jij plannen om eerdaags naar het buitenland te gaan? Houd er dan rekening mee dat de voorwaarden van je annuleringsverzekering zijn veranderd.

vakantie-corona-annuleren

De belangrijkste wijziging is dat een corona-uitbraak op jouw vakantiebestemming voor geen enkele nieuwe reisverzekering een geldige reden is om te annuleren. Heb je al een (doorlopende) reisverzekering, dan geldt hetzelfde voor een reis die je nu boekt. Dat komt omdat corona sinds 11 maart officieel een pandemie is.

Actueel overzicht

Momenteel geldt ‘code oranje’ onder andere voor Kroatië, Zweden, Bulgarije, Roemenië en Turkije. Voor een actueel overzicht kijk je even op de speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geldige annuleringsredenen

Als je zelf ziek bent en een doktersverklaring hebt, kun je meestal wel rekenen op een annuleringsvergoeding. Ook ontslag kan een geldige reden voor annuleren zijn, maar verzekeraars gaan daar verschillend mee om. Lees de polisvoorwaarden dus goed door of neem even contact met me op voor advies.

Minstens één overnachting

Nu we het er toch over hebben: wist je dat je alleen een beroep op je reisverzekering kunt doen als je langer dan een dag weg bent? Je moet zelfs kunnen aantonen dat je tenminste één overnachting hebt geboekt. Ga je een dagje naar een pretpark of een museum en wordt je telefoon of camera gestolen, dan vergoedt je reisverzekering dus niets.

Toch verzekerd

Misschien kun je in zo’n situatie terugvallen op je inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Een andere optie is een kostbaarhedenverzekering of een specifieke verzekering voor elektronica of mobiele apparatuur.

Heb jij alles op orde?

Heb je een vraag over dit artikel of wil je weten of jouw vakantie-gerelateerde verzekeringen goed op orde zijn? Bel of mail me dan even. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om jouw vakantie niet in het water te laten vallen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-07-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie