Hoe mogen we je helpen?

Besparen op energiekosten, hoe doe je dat?

De kosten voor gas en elektriciteit vormen een flink deel van je woonlasten. Weet jij hoe je daarop kunt besparen?

Wonen is best duur. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen eraan op. Naast de huur of de hypotheek heb je nog andere woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, je woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral dit laatste is een flinke kostenpost.

Energie besparen

 

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening is in Nederland ongeveer € 1.800 per jaar. Zo’n € 1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woon je in een appartement? Dan zul je wat minder energie gebruiken. Maar heb je een (half-)vrijstaande woning, dan ben je juist duurder uit.

Besparen

Het goede nieuws is dat bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Door je huis te verduurzamen, maar ook door je gedrag aan te passen. Wist je bijvoorbeeld dat korter douchen een gemiddeld gezin zo maar € 100 per jaar oplevert?

Doe de DuurzaamheidScan

Een duurzaam huis heeft goede isolatie, een energiezuinige verwarming en liefst ook zonnepanelen op het dak. Wil je weten wat jij kunt doen? Doe dan onze DuurzaamheidScan. Binnen een paar minuten weet je dan precies welke verbeterpunten er zijn, wat dat ongeveer kost én wat het oplevert.

Huis meer waard

Als je je huis duurzamer maakt, krijg het een beter energielabel. En hoe hoger het energielabel, hoe meer je huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000 meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. En als je de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Verbouwing financieren

Je kunt de verduurzaming van jouw huis op verschillende manieren bekostigen. Met spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Mogelijkheden op een rij

Heb je nog vragen over dit artikel of wil je weten hoe jij jouw duurzame huis het beste kunt financieren? Maak dan eens een afspraak met me. Ik zet jouw mogelijkheden graag voor je op een rij. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Relevante artikelen

Duurzaam wonenDuurzaam leven en wonen, hoe doe je dat?

Duurzaam leven en wonen staat volop in de schijnwerpers. Vanwege het klimaat én omdat het geld oplevert! Maar wat kun jij doen? Wat kost het en wat levert het op?

Stel met tablet op de bankDoe de DuurzaamheidScan

Wil jij weten op welke punten jij je huis kan verbeteren en hoe je kunt besparen door te verduurzamen? Doe de DuurzaamheidScan en krijg direct praktische tips.

Investeren in duurzaamheidInvesteren in duurzaamheid: spaargeld, hypotheek of anders?

Als je wilt investeren in een duurzaam huis, zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Ik heb de belangrijkste opties voor je op een rij gezet.

Tips duurzaam wonenVijf tips voor duurzamer leven en wonen

Lang niet alle oplossingen om duurzamer te leven zijn kostbaar. Sommige kosten helemaal niets! Wij hebben vijf tips verzameld waarmee je energie én geld bespaart.

Energielabel woningHoger energielabel levert geld op

Hoe hoger het energielabel van jouw huis is, hoe meer het waard is. En als je het verkoopt, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Slimme thermostaatHeb jij je huis al duurzamer gemaakt?

Duurzamer wonen is in korte tijd een belangrijk onderwerp geworden en blijft dat voorlopig. Ben jij al begonnen met het verduurzamen van je huis?


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-02-2019. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie