Hoe mogen we je helpen?

Loopt de rentevast periode van je hypotheek binnenkort af?

Loopt de rentevaste duur van uw hypotheek bijna af?

Uw hypotheekverstrekker komt dan enkele maanden van te voren met een nieuw rente voorstel. Lees dit voorstel goed door voordat u akkoord gaat. Vaak zijn er andere aanbieders met een lagere rente en kan het voordeliger zijn om met uw hypotheek over te stappen. Tevens is dit een goed moment om de huidige hypotheek eens onder de loep te nemen. Wellicht is uw persoonlijke situatie veranderd of zijn er andere omstandigheden die om een aanpassing vragen.

 

 

 

 

 

Rentevaste periode

Dit is de periode waarvoor het rentetarief van uw hypotheek vaststaat. Wanneer deze periode afloopt dient uw aanbieder ten minste 3 maanden voor het aflopen een nieuw voorstel te doen. Een lagere rente lijkt gunstig maar dat is het niet altijd. Laat u daarom goed voorlichten voor u een keuze maakt. Vooral wanneer u een spaarhypotheek heeft moet u goed opletten. Door de lagere rente gaat de spaarinleg omhoog. In dit soort gevallen is een lagere rente soms helemaal niet gunstig.

Verlengingsrente

Het loont de moeite om de verleningsrente goed te vergelijken met andere aanbieders. Wat destijds bij het afsluiten van de hypotheek de beste keuze leek kan nu door omstandigheden niet zo zijn. Het oversluiten van de hypotheek kan dan een interessante optie zijn. Laat u daarom goed door ons voorlichten voor u een keuze maakt.

Advieskosten

Bij ons is het eerste gesprek altijd gratis. Wanneer u na dit intakegesprek besluit om van geldverstrekker te veranderen of een aanpassing op uwhypotheek wenst zijn er  wel kosten. Deze kosten worden vooraf duidelijk met u besproken.

Het eerste gesprek is altijd gratis en verplicht u verder tot niets.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-11-2018. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie