Hoe mogen we je helpen?

Gratis hypotheekcheck!

 

 Gratis hypotheekcheck!

U leest er waarschijnlijk dagelijks wel wat over de in de krant, de hypotheekrente is op dit moment erg laag. Vraagt u zich wel eens af of u hiervan kunt profiteren? Het oversluiten van uw hypotheek kan u veel besparing opleveren alleen moet u hiervoor wel kosten maken.Samen met u kunnen wij bekijken of deze kosten opwegen tegen het financiele voordeel van de lagere hypotheekrente.

Oversluiten,rentemiddeling of tussentijdse rente aanpassing?

Bij een tussentijdse rente aanpassing kunt u uw huidige geldverstrekker vragen om het rentecontract open te breken en voor een nieuwe rentevaste duur te kiezen. U blijft dan bij uw huidige bank en hoeft niet opnieuw een hypotheek af te sluiten. De voordelen hiervan zijn dat u minder administratieve rompslomp heeft, u hoeft niet opnieuw naar de notaris, er vindt geen financiele toetsing plaats. De nadelen kunnen zijn dat u de boeterente en de adminstratieve kosten voor de wijziging uit eigen middelen moet betalen. Deze kosten kunt u niet meefinancieren. Een ander nadeel is dat u alleen maar kunt kiezen uit de rentes van uw huidige bank.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rentemiddeling

Bij rentemiddeling kunt u uw huidige bank vragen om de rente tussentijds aan te passen. De bank zal dan u dan een nieuwe rente aanbieden. Deze rente is dan een gemiddelde tussen uw huidige rente en de actuele rente. U betaald wel een boeterente echter wordt deze opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Zo wordt de boete uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode.

Voordeel van rentemiddeling is dat uw lasten dalen zonder dat u ineens een forse boete hoeft te betalen. Nadeel is dat u niet optimaal kunt profiteren van de lage rentestand, bovendien kunt u dit alleen bij uw huidige geldverstrekker doen.

Oversluiten van de hypotheek

Bij het oversluiten van uw hypotheek wordt de lening bij een andere geldverstrekker  ondergebracht. U kunt dan kiezen voor de geldverstrekker die het beste aansluit bij uw wensen en u de laagste maandlasten geeft. Bovendien kunt u dan ook kiezen voor een andere afloswijze of looptijd van de hypotheek.

De voordelen van oversluiten:

U kunt er voor kiezen om de te maken oversluitkosten zoals boeterente, notariskosten en taxatiekosten mee te financieren, zo hoeft u geen eigen geld te gebruiken. Door over te sluiten kunt u de nieuwe hypotheek volledig aanpassen aan uw huidige wensen en situatie, ook kunt u kiezen voor de laagste rente in de markt.

Nadelen van oversluiten:

Doordat u kiest voor een hele nieuwe hypotheek zijn de kosten hoger u moet immers opnieuw naar de notaris, afhankelijk van de woningwaarde moet de woning wellicht opnieuw getaxeerd worden. Bij oversluiten zal de nieuwe bank opnieuw gaan beoordelen of u financieel in staat bent om de nieuwe hypotheek te betalen, u wordt dus opnieuw beoordeeld of u in aanmerking komt voor een nieuwe hypotheek.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-06-2018. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie