Hoe mogen we je helpen?

Loopt uw hypotheek door nadat u met pensioen gaat?

Gaat u in de komende 10 jaar met pensioen? En loopt uw hypotheek dan nog door? Dan kan het verstandig zijn om samen naar uw financiële situatie te kijken. We leggen u graag uit waarom.

 

 

Wij zien bij veel van onze klanten dat er op het moment van pensionering op financieel en fiscaal gebied veel veranderingen plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om tijdig te bekijken wat al die veranderingen betekenen voor uw hypotheeklasten. Wij geven hieronder een aantal onderwerpen die wij in de gesprekken hierover met onze klanten vaak tegenkomen.

 

 

 

 

 

• Het kan zijn dat uw hypotheekschuld op het moment van pensioneren relatief laag is. Is het dan verstandig om met ingang van uw pensioen de hypotheek volledig af te lossen? En wat zijn daar de voor- en nadelen van? Het antwoord verschilt per persoon.

• Wordt de hypotheek na ingang van het pensioen moet worden verlengd? Dan is het verstandig om nu al te kijken naar het risico van rentestijging. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen als de hypotheekrente voor een nieuwe hypotheek veel hoger is dan de rente die u nu betaalt. Komt u bij die hogere rente, in combinatie met mogelijk een lager inkomen, nog in aanmerking voor een nieuwe hypotheek? Hoe zijn de maandelijkse woonlasten in dat geval? Samen met u bekijken wij uw situatie en beantwoorden wij deze vragen.

• Regelmatig zitten wij met klanten aan tafel die een forse overwaarde hebben op hun woning maar beperkte liquiditeiten. Deze relaties zijn financieel welvarend maar kunnen toch bepaalde uitgaven die zij na pensionering willen doen niet financieren omdat hun geld ‘in de woning’ zit. Ook hier zijn veilige oplossingen mogelijk die wij u graag toelichten.

• Langer blijven wonen in de eigen woning is vaak mogelijk door de woning aan de nieuwe levensfase aan te passen. Bijvoorbeeld door de leef- en slaapruimtes naar de begane grond te verplaatsen. Het is verstandig om tijdig na te denken over dergelijke aanpassingen aan uw woning. En de financiering daarvan.

Het zijn enkele voorbeelden waarom het verstandig is om nu al na te denken over uw financiële situatie als u van uw pensioen gaat genieten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-03-2018. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie