Hoe mogen we je helpen?

Hypotheek online afsluiten, of toch maar niet?

Een hypotheek is een adviesproduct. Want er spelen te veel zaken een rol die de lasten en de zekerheid kunnen beïnvloeden. Waarom 'mag' dat dan online? 

Dat het geven van advies niet kosteloos kan zal iedereen duidelijk zijn. Want voor een goed en gedegen hypotheekadvies is heel wat uren aan reken- en begrotingswerk nodig. Vergeet niet, dat de adviseur zelf volledig verantwoordelijk is voor de juistheid van het advies. En een fout advies kan tot erg vervelende aansprakelijkheidsclaims leiden. 

Toch hikken sommige consumenten aan tegen de kosten van een hypotheekadvies. 

Een hypotheek kiezen is meer dan hypotheekrentes vergelijken

De laagste hypotheekrente voor een bepaalde rentevast periode is zo gevonden, maar daarmee heb je waarschijnlijk nog niet de voor jou beste hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek moet je ook rekening houden met wat er de komende dertig jaar kan gebeuren. Eén van de huiseigenaren kan arbeidsongeschikt raken of zijn of haar baan verliezen. Zijn de hypotheeklasten dan ook nog op te brengen? Of nog erger, één van de huiseigenaren overlijdt. Fiscus, verhuisplannen, wisseling van inkomen, boeteregelingen, zelfs de eventueel geplande studie van kinderen kan een rol spelen bij de zoektocht naar de juiste hypotheek. 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een hypotheek?

Dat is een niet makkelijk te beantwoorden vraag. Het antwoord op deze vraag maakt de hypotheek namelijk een adviesproduct. Er moet met zoveel zaken rekening worden gehouden. De antwoorden verschillen ook per persoon. Heb jij bijvoorbeeld de wens om vanaf jouw 60e minder te gaan werken? En kan dat eigenlijk wel, gezien de kwaliteit van de pensioenregeling? Hoe moet de hypotheek daar rekening mee houden? 
De hypotheeklasten zijn simpelweg de duurste vaste last, dus ga niet over één nacht ijs.

Waarin kunnen hypotheken verschillen?

Het is een lening waar je een koophuis mee financiert, maar de voorwaarden kunnen het verschil maken. Kun je bijvoorbeeld de hypotheek tussentijds gratis aanpassen? Mag je extra aflossen? Is de hypotheek mee te verhuizen naar een ander huis? Wanneer je dergelijke zaken gaat meewegen gedurende de looptijd worden de verschillen tussen de diverse hypotheekoplossingen enorm. 

En dan blijft de vraag over: hoe 'duur' is eigenlijk dat hypotheekadvies? 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-12-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie