Hoe mogen we je helpen?

Nieuwe regels voor oldtimerverzekeringen

Oldtimer niet altijd meer verzekerd bij dagelijks gebruik.

Bij mooi weer verschijnen op de Nederlandse wegen heel wat oldtimers. Klassieke auto's, die vanwege hun ouderdom door hun eigenaren met de grootste zorg worden vertroeteld. Regenbuien, gladheid, slecht onderhouden wegen, voor de meeste oldtimer-eigenaren zijn dat omstandigheden die zoveel mogelijk vermeden worden.

Speciale tarieven
Niet voor niets ook, dat veel verzekeringmaatschappijen juist voor die oldtimers speciale verzekeringspremies hanteren. Temeer, dat de gemiddelde oldtimer jaarlijks maar een zeer beperkt aantal kilometers op de weg te vinden is.

Voorwaarden
De kwaliteit van veel oldtimers is echter vaak nog zo hoog, dat menig bezitter zijn klassieke auto best wat vaker durft te gebruiken, dan 'af en toe'. Soms zelfs ook voor woon-werkverkeer.  Alleen was daar de premie niet op gebaseerd. Voor steeds meer verzekeraars is dat reden geweest hun voorwaarden bij te stellen. We zetten ze graag even voor u op een rijtje:

  1. Om voor het speciale oldtimertarief in aanmerking te komen vragen de meeste verzekeraars dat u, naast uw oldtimer, ook een andere auto voor dagelijks gebruik bezit. Het kenteken van deze auto dient dan ook op uw naam te staan.
  2. Is er schade, dan kan gevraagd worden aan te tonen, dat de schade is ontstaan tijdens recreatief gebruik. Is dat niet het geval, dan kan het zijn, dat u niet verzekerd bent

Toch dagelijks gebruik?
Het zal duidelijk zijn, dat het voor de verzekeraars van belang is zoveel mogelijk met de juiste gegevens te werken en daar de premie op te kunnen baseren.
Mocht u uw oldtimer dan ook niet alleen recreatief gebruiken, maar ook inzetten voor dagelijks gebruik, of beschikt u naast uw oldtimer niet over een 'dagelijks-gebruik-auto op uw eigen naam', neem dan even met ons contact op, zodat wij voor u kunnen nagaan of een andere verzekeringsoplossing nodig is.  

Wat daarmee ook extra duidelijk wordt is, dat het van steeds groter belang wordt regelmatig met ons na te gaan of uw verzekeringsoplossingen nog steeds goed aansluiten bij uw omstandigheden. 
Wij maken daar graag tijd voor vrij.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-10-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie